SEO és keresőoptimalizálás

GOOGLE INDEXELÉS
KISOKOS


20 345 2623 / info@generalcomputer.hu

Mit jelent a Google indexelés

A Google folyamatosan több millió webhelyet keres fel, és minden érdeklődést felkeltő webhelyhez indexet hoz létre. Előfordulhat azonban, hogy nem indexel minden felkeresett webhelyet. Ha a Google nem talál érdeklődésre számot tartó kulcsszavakat, neveket vagy témákat, akkor valószínűleg nem fogja indexelni.

Ez az oka annak, hogy sok webhelytulajdonos, webmester és SEO-szakember aggódik amiatt, hogy a Google indexelés megvalósul e webhelyén. Mert a Google-n kívül senki sem tudja, hogyan működik, és milyen mértékeket szab meg a weboldalak indexeléséhez. Annyit tudunk, hogy a három szempont, amelyet a Google általában keres és figyelembe vesz egy weboldal indexelésekor: a tartalom relevanciája, a jogosultság és a forgalom.

Ezenkívül nincs határozott idő arra vonatkozóan, hogy a Google mikor keres fel egy adott webhelyet, vagy dönti-e el az indexelést. Éppen ezért fontos, hogy a weboldal tulajdonosa megbizonyosodjon arról, hogy weboldalain minden probléma megoldódott, és készen áll a keresőoptimalizálásra. A Google webhely index-ellenőrző eszközzel ellenőrizni lehet a Google indexelés állapotát, hogy segítsen azonosítani webhelyének mely oldalait nem indexelte még a Google.

Ha webhelye még nincs indexelve, ne aggódjon, mert a Google megállás nélkül ellenőrzi és indexeli a webhelyeket. Érdemes lehet az oldal tartalmának javítására és a forgalom növelésére összpontosítani, mert a forgalom növekedésével a webhelye is relevanciát és előnyt élvez, aminek hatására a Google észreveszi és rangsorolja. Folyamatosan ellenőrizze a Google indexelés állapotát, és dolgozzon azon, hogy webhelye jobb teljesítményt nyújtson. Nagyobb organikus forgalmat érjen el, különösen az újonnan indított webhelyek esetében.

A linkek javítása is segíthet, csak eredeti hivatkozásokat használjon. Ne válasszon fizetett linkfarmokat, mivel ezek több kárt okozhatnak, mint használnak webhelyének. Miután webhelyét a Google indexelte, keményen kell dolgoznia annak karbantartásán. Ezt úgy érheti el, hogy aktuális tartalommal folyamatosan frissíti a webhelyét. Ügyeljen arra is, hogy megőrizze relevanciáját és tekintélyét, hogy jó pozíciót kapjon az oldalak rangsorában.

Hogyan lehet gyorsan indexeltetni a Google-al?

Ha az eredmény azt mutatja, hogy sok olyan oldal van, amelyet a Google nem indexelt, akkor a legjobb, ha gyorsan indexelteti weboldalait, oly módon, hogy létrehoz egy webhelytérképet a webhelyéhez. A webhelytérkép egy XML-fájl, amelyet telepíthet a szerverére, így a webhelye összes oldalát rögzíteni fogja. A webhelytérkép létrehozása és telepítése után el kell küldenie a Google Webmestereszközökbe, hogy az indexelve legyen.

Segíthet, ha megosztja a bejegyzéseit különböző közösségi média platformokon, például a Facebookon, a Twitteren és a Pinteresten. Győződjön meg arról is, hogy webes tartalma jó minőségű.

Ha webhelye újonnan indul, általában eltart egy ideig, amíg a Google indexeli a webhely bejegyzéseit. Ha azonban a Google nem indexeli webhelye oldalait, csak használja a "Feltérképezés Google-ként" funkciót, amelyet a Google Webmestereszközökben találhat.

Miért érdemes ellenőrizni a Google indexelés állapotát?

Minden webhelytulajdonos és webmester szeretne megbizonyosodni arról, hogy a Google indexelte webhelyét, mert ez segíthet nekik az organikus forgalom elérésében. Ezzel a google indexelt oldalak ellenőrzővel megtudhatja, hogy mely oldalait nem indexeli a Google.

A Google a többi nagy keresőmotorhoz hasonlóan alaposan megvizsgál minden olyan webhelyet, amely az interneten megjelenik. Időnként felkeresi és átvizsgálja az interneten található összes webhelyet.

Ezzel a tömeges indexellenőrző eszközzel ellenőrizheti, hogy a Google indexelte-e az összes weboldalát, különösen a webhelyéhez adott új oldalakat. Nem számít, hány oldala van a webhelyén, valójában az számít, hogy a Google hány oldalt indexelt. Lesznek olyan esetek, amikor a Google úgy dönt, hogy figyelmen kívül hagyja a nagy webhelyeket, amelyek sok oldalt tartalmaznak, és inkább a kisebb, kevesebb oldalt tartalmazó webhelyeket indexeli. Ennek az az oka, hogy a Google elemzi a szövegek és a linkek minőségét, valamint a forgalmat. Valószínűleg indexelni fogja azokat a webhelyeket, amelyek sok látogató számára vonzó tartalommal rendelkeznek, és amelyek linkjei nagyobb forgalmat vonzanak.

Ne felejtse el indexelni a weboldalakat, ha bármilyen változtatást hajtott végre rajtuk, kérje meg a google-t, hogy indexelje újra a weboldalakat, és később ellenőrizze, hogy a google mindegyiket indexelte-e.

Kapcsolat

Cím: 2131 Göd, Béke u. 29.
Telefon: +36 20 345 2623
E-mail: info@generalcomputer.hu
Nyitva tartás: H-P 9:00-17:30, Szo 8:00-12:00.
Google SEO seo keresőoptimlaizálás és weboldal készítés
Címkék

SEO KERESŐOPTIMALIZÁLÁS GOOGLE INDEXELÉS