Lenovo ideapad 330 vélemény

Lenovo ideapad 330 véleményLENOVO IDEAPAD 330 RÉSZLETES ÁTTEKINTÉSE


Az érzéseim a Lenovo IdeaPad 330 iránt olyanok, mint egy olyan személyé, aki egy japán ferdehátú, funkciókkal teli csúcsváltozatát tesztelte, de most annak az alapváltozatnak a külsejét vizsgálja, amelyet végül megvásárolt. Ahol emlékeztek arra, hogy díszes krómbetéteket láttak, most nem inspiráló fekete gumigyöngyöket látnak. Ahol emlékeztek arra, hogy szép fehér LED-lámpát láttak, most egy fekete műanyag kupakot látnak.

A kifinomultabb IdeaPad 530S-t és IdeaPad 330S-t használtam, mielőtt az IdeaPad 330 a kezembe került. Vastagabb ás súlyosabb lett a másik kettőhöz viszonyítva. Ez nem minden. A belső oldalon AMD matrica volt, a másik kettőn pedig nyolcadik generációs Intel Core sorozatú. A jobb oldalon egy üres műanyag kupak volt a DVD-meghajtó számára. Aggodalommal töltött el az IdeaPad 330, hogy megbirkózzak a laptop többi részével.

Az áttekintésre kapott modellt hetedik generációs AMD E2 processzor, integrált AMD GPU hajtotta, 4 GB RAM és 1 TB merevlemez alapú tárhely volt. A kijelző egy 14 hüvelykes, HD felbontású LCD panel volt.

ÉPÍTÉS ÉS TERVEZÉS


Az IdeaPad 330S-ről szóló értékelésemben azt írtam, hogy a laptop nagyon hasonlít a kifinomultabb IdeaPad 530S-re. Azt hittem, ugyanazt a prémium és előkelő dizájnt osztja, még akkor is, ha az IdeaPad 530S-nél több műanyag alkatrészt tartalmazó modell volt. Ugyanez igaz az IdeaPad 330S-re és az újonnan csatlakozott Lenovo ideapad 330 vélemény is hasonló, csak az utóbbi sokkal jellegtelenebb, mint az IdeaPad 330S.

A test teljes egészében műanyagból készült, de a fedél matt felülete mindent megtesz a fémes megjelenés érdekében. A fedél és az alap felülete jelentősen meghajlik az ujjak nyomására, ha szilárdan tartják a felemeléshez. A 2,1 kilogrammos laptopot nehéz felemelni, hordozni és elhelyezni, de ez nem okoz nagy gondot, ha valaki megszokja. Ha erősen megnyomja a billentyűket, akkor a billentyűzet szükségtelen rugalmasságát is feltárja. A billentyűzet körüli felület ugyanolyan színű, mint a fedél, de szálcsiszolt textúrája könnyen eltünteti plasztikus jellegét. Az érintőpad többé-kevésbé megegyezik a körülötte lévő felület színével.

A kijelző szinte teljes szélességében vastag műanyag zsanér fut végig. A kijelző oldalán vastag fekete keret található. A kijelző csuklópántja 180 fokban teljesen visszahajlik. Ez egy hasznos funkció, ha keresztbe tett lábakkal dolgozol az ágyon vagy a kanapén. A Lenovo márkajelzés összességében hangosabb ezen a modellen, és nem olyan finom, mint a másik kettő típuson.

Összefoglalva, az Lenovo IdeaPad 330 felépítése és tervezése elfogadható. A műanyag ház apró recsegései és hajlításai állandóan emlékeztetnek a hiányosságokra. Bárcsak vékonyabb lenne a laptop egy tizennégy hüvelykeshez képest.

KIJEZZŐ, HANG ÉS IO


A Lenovo IdeaPad 330 két megjelenítési lehetőséggel érkezik: egy 14", 1366 x 768-as felbontású nem IPS LCD panellel és egy 14" IPS LCD panellel 1920 x 1080 felbontással. Az adott modell csak az előbbit kapta, de a teljesítménye egészen megfelelő. 71 LUX-nál a képernyő maximális fényereje elegendő otthoni és irodai használatra, de nem annyira a fényesebb külső területekre, mint udvar, terasz, park. Mivel az sRGB skála színeinek csak 63 százalékát sikerül reprodukálni, az összes szín általában kimosottnak tűnik. A szöveg általában szemcsésnek tűnik a Lenovo IdeaPad 330 kijelzőjén, legyen szó fekete szövegről világos háttér előtt, vagy fordítva. Ha a kijelzőt akár 95 fokig is visszatoljuk, a színek olyan mértékben torzulnak, hogy felismerhetetlennek tűnnek. A szöveg szerencsére többnyire olvasható marad mindaddig, amíg a kijelzőt nem toljuk vissza 130 fokig.

A beépített lefelé irányuló hangszórókon keresztüli hang tiszta, de gyenge. A hangszórók alkalmasak sima énekhangra egy 5x8 méter méretű csendes teremben. A terem egyik sarkából követhettem egy hangoskönyv narrátor hangját, amikor a laptopot teljes hangerővel a másikba helyezték. A hangszórók ideálisak közepes és magas frekvenciákhoz. A 250 Hz alatti vagy 9000 Hz feletti frekvencia túl sok a kis hangszórók számára.

Az IO portok egy kicsit csalódást okoznak a Lenovo IdeaPad 330-nál, mivel az összes port csak az egyik oldalán található. Ennek a modellnek a bal oldalán található a tápcsatlakozó, egy LAN-port, egy HDMI-port, két teljes méretű USB-port (egy USB 2.0 és egy USB 3.0), egy 3,5 mm-es audiocsatlakozó fejhallgatókhoz és egy normál méretű kártyaolvasó nyílás. A laptop összes többi oldala csupasz. A jobb oldalon (a Kensington lock port kivételével) csak egy opcionális DVD-meghajtó található. Ebben a vizsgált egységben sem volt ilyen. Így a helyére egy szürke műanyag kupak került.

BILLENTYŰZET ÉS ÉRINTŐPAD


A lENOVO IdeaPad 330 billentyűzete hasonló az IdeaPad 330S billentyűzetéhez, de a billentyűk leütése esetén jobban látszik a hajlítás. A billentyűzeten nincsenek dedikált billentyűk a Home, End, Page Up és Page Down funkciókhoz. A billentyűK laposnak és sekélynek tűnnek, de megfelelőek a mindennapi gépeléshez. Ennek ellenére továbbra sem ajánlom, ha az elsődleges tevékenység ezen a laptopon sok gépelést tartalmaz. Sötétben előfordulhat a szem megerőltetése, hogy felismerjd a billentyűket, mivel ennek a billentyűzetnek nincs háttérvilágítása.

Személyes tapasztalataim ezzel a bizonyos IdeaPad 330 billentyűzetével kapcsolatban elkeserítőek voltak. Ebben a modellben a bekapcsológomb közvetlenül a Del gomb mellett található, és pontosan úgy néz ki, mint ez. Ez azt jelentette, hogy gépelés közben folyamatosan a bekapcsológombot nyomtam a törlés helyett. Számomra azonban nem ez volt a legrosszabb; ami igazán próbára tette a türelmemet, az az A betű kulcsa, mert az esetek csak 50 százalékában működött. Lehetséges azonban, hogy ez egy egyedi hiba a kapott készülékben.

LENOVO IDEAPAD 330 VÉLEMÉNY ÖSSZEFOGLALÓ


Az alól nincs menekvés, hogy az AMD E2-9000 APU-val és 4 GB RAM-mal szerelt Lenovo IdeaPad 330 kiábrándító gép. A kivitelezés meggyőző, de a felépítése kérdéses. Csak két USB-port áll rendelkezésre, és ezek is csak a laptop egyik oldalán találhatók. A kínos billentyűzet és a nem konfigurálható érintőpad megfelelő, de a teljesítmény kétségtelenül kiábrándító.

Mindent egybevetve a Lenovo IdeaPad 330 úgy tűnik, mint egy potenciális olcsó notebook, amely elegendő kínálatot ad, ha a bemutatóteremben látod az összes funkcióját. De amikor megvásárolod az alapváltozatot, és azt látod, hogy a gyenge AMD APU küszködik egy HD filmmel, az már nem olyan vicces.

Kapcsolat

Cím: 2131 Göd, Béke u. 29.
Telefon: +36 20 345 2623
E-mail: info@generalcomputer.hu
Nyitva tartás: H-P 9:00-17:30, Szo 8-12.
facebook
Címkék

LENOVO IDEAPAD 330 SZERVIZ LENOVO NOTEBOOK SZÁMÍTÓGÉP SZERVIZ